Un any més Altea es suma a FITUR, la Fira Internacional de Turisme. Fitur és el punt de trobada global per als professionals del turisme. Un total de 165 països participen enguany amb la intenció d’enamorar al visitant amb els seus millors tresors. Per a això aquesta edició compta amb un extens programa d’activitats que se celebraran en els diferents pavellons d’IFEMA on s’alberga Fitur 2019, sobretot el cap de setmana, quan estarà prevista una major visita del públic.

Els visitants podran gaudir de concerts, tasts de vi o showcooking entre moltes altres activitats que s’oferiran en els diferents estands de cada pavelló.

Altea ofereix fins diumenge que ve 27 a tots els visitants una àmplia presentació turística. Demà divendres al migdia el restaurant Bon Vent oferirà un showcooking d’arròs amb bacallà i coliflor, dissabte a les 17h als Moros i Cristians desfilaran pels cèntrics carrers de la capital en una desfilada que portarà les nostres festes i tradicions fins a la mateixa Porta del Sol .

Aquí et deixem una petita explicació del que trobaràs a l’expositor d’Altea al pavelló 7 de IFEMA.

 

Altea, Capital Cultural Valenciana

Cultura de la Generalitat Valenciana ha determinat que Altea serà capital cultural valenciana des el 25 d’abril de 2019 fins el 25 d’abril de 2020.

Un segell creat per Cultura de la Generalitat l’any 2016 amb l’objectiu d’incentivar la vertebració de la cultura, reconeixent a aquelles poblacions que destaquen per apostar per la cultura com a instrument de cohesió social i de foment econòmic. Demà 25 de gener a les 12:00 se celebrarà una roda de premsa a la fira on s’explicarà el projecte.

 

El Castell de l’Olla

El Castell de l’Olla és un castell de focs artificials que se celebra el dissabte més proper a la festivitat de Sant Llorenç, i que s’ha convertit al llarg dels anys en un espectacle pirotècnic molt reconegut que aconsegueix citar més de 50.000 persones cada any. Aquesta meravella alteana compta amb més de 30 anys d’història, i es caracteritza pels focs artificials que es llancen des de diferents plataformes aquàtiques a la badia d’Altea permetent així gaudir de l’espectacle en tot el seu esplendor. Va ser declarat en 2007 Festa d’Interès Turístic de la Comunitat per la Generalitat Valenciana. En 2019 comptarem amb la trentena tercera edició del fantàstic espectacle pirotècnic.

 

Festes de Moros i Cristians

Les festes de Moros i Cristians d’Altea en honor a Sant Blai es celebren a finals de setembre i coincideixen amb les festes patronals. El pregó, les ambaixades i les desfilades de Moros i Cristians omplen els carrers de música, disfresses i pólvora. Uns dies abans de la festa té lloc el Concert de Música Festera al Palau Altea Centre d’Arts, on la Societat Filharmònica Alteanense i la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella col·laboren amb la Federació de Moros i Cristians per realitzar un extraordinari concert de marxes de Moros i Cristians, així com pasdobles. Aquest any present les nostres festes més emblemàtiques compleixen el seu 40 aniversari.

 

Turisme Nàutic

La Badia d’Altea ofereix diversos ports esportius on amarrar i cuidar una embarcació. A més, compten amb tots els serveis que necessites perquè l’estada a Altea sigui més confortable.

Si vols participar en una regata per la badia d’Altea, el Club Nàutic ofereix dues vegades a l’any l’oportunitat d’unir-te a ells. Tenen lloc tant a l’abril com al desembre. Si no tens vaixell i t’agrada la idea, des del Club Nàutic poden gestionar-ho tot i posar-te en contacte amb algun dels vaixells que participen perquè puguis navegar.

 

“PlayAltea” nova aplicació de promoció del municipi

‘PlayAltea’ és l’aplicació que ha estat desenvolupada perquè els visitants i també els alteans coneguin al detall el municipi a través d’un audioguia que ofereix informació sobre les diferents rutes que es poden fer a Altea.

Fitur és l’ocasió perfecta per conèixer les novetats turístiques i les activitats d’Altea. Ens encantarà atendre’t!