El dimarts 1, podrem disfrutar de "La ruta dels peixcadors", una bona oportunitat per a conéixer l'ofici de la peixca artesanal en directe i submergir-te en la cultura i tradició marinera de la Badia d'Altea. Places limitades. Més informació en www.rutesdemar.com (reserves en el telèfon 653 567 203 i en rutesdemar@gmail.com).

També hi ha una oportunitat esta setmana per a l'esport, el dimecres 2 i el divendres 4 de july es duran a terme les rutes guiades de Snorkel. El dimecres recorreran la costa de la platja de Cap Negret, mentres que el divendres seran la platja de Mascarat o de La Solsida (depenent de les condicions de l'aigua). En els dos casos l'eixida serà a les 09:45 hores. Places limitades. Més informació i reserves en Greenwichdiving – Centro de Buceo, telèfon 966 881 457 (necessari per tema de control i seguretat).

Durant tots els dimecres, divendres i diumenges de Julio i Agost, tindran lloc les visites guiades "¡Coneix Altea!". Totes elles a les 19 h. Més informació i reserves en el telèfon 965 844 114 i en altea@touristinfo.net (inscripcions gratuïtes i places limitades). Consulte el fullet ací.

El dimecres 2, a les 20h en la Plaça de l'Església. Tic Tac Toys. Taller participatiu de feltre amb llana cardada ecològica (activitats de la Mostra d'Artesania). Entrada gratuïta.

El dijous 3, a les 21h, tindrà lloc en la Plaça de l'Aigua, amb motiu de "Música a Boqueta Nit", la interpretació de “Iberian Colours” a càrrec de Maria Camahort Quintet.. Venda d'entrades en la Casa de Cultura i en taquilla des d'1 hora abans de cada actuació.

El dissabte 5, a les 21:15 h, concert a càrrec de l’Orquestra de Pols i Pua de la Societat Filarmònica Alteanense a l’Església de Sant Llorenç (entrada gratuïta limitada a l’aforament).

Del divendres 4 al diumenge 6 d’agost, els veïns de la Partida L’Horta celebren les seues festes en honor a Sant Roc, destacant la “Plantà de l’Arbret” el dissabte 5 a les 21 h i el dinar de germandat, amb les tradicionals paelles, el diumenge 6 a les 14:30 h.

A més, podrem gaudir tota la setmana de la Mostra d’Artesania, exposició d’artesania contemporània a la Plaça de l’Església de 19:30 a 00:30 h. (més información dels tallers i concerts ací), de Balconades d’Altea, una exposició de pintura realitzada per artistas de la zona que es penjen als balcons de les cases dels carrers del Poble Antic, així com de la mostra Art Mirant la Mar, ubicada al Passeig del Mediterrani de 18:30 a 00:30 h de dilluns a dijous i fins les 01:30 h de divendres a diumenge, i de la Fira del Xicotet Format al Portal Vell a partir de les 20 h.

L'oferta cultural a Altea es completa amb l'estela funerària ibèrica d'Altea la Vella i el Museu Casal del Fester, on Moros i Cristians ens mostren les seues millors gales en la Casa de Cultura situada en el carrer Pont de Montcau 14 (obert de dilluns a divendres de 10 a 14 h – entrada gratuïta) i amb el Museu Parroquial de l'Església de Ntra. Sra. del Consuelo, on es podran contemplar objectes litúrgics com poden ser calzes, casulles i llibres parroquials d'un gran valor històric que arriben a datar de l'any 1.640 (la mostra es pot visitar dimarts, dijous i dissabte de 10:00 a 13:30 hores i l'església de dilluns a dissabte de 10:00 a 13:30 hores i de 16:30 a 19:30 hores, diumenges de 08:30 a 13:00 h)